logo
søgeikon

Ændring af rådgiverhonorar

29. december 2021

Grundet nye retningslinjer udstedt af ESMA (Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed) omkring beregningsmodeller for performance fees i investeringsfonde, vil omkostningsstrukturen for BLS Invests udloddende afdelinger ændres per 1. januar 2022. Læs fondsbørsmeddelelsen her.
Er du investor i de udloddende afdelinger skal du ikke foretage dig noget og du kan i følgende læse nærmere om ændringerne. Læs videre her.

I dag har udloddende afdelinger i BLS Invest et fast fee element på 0,7%, samt en absolut performance fee model på 10%. De akkumulerende afdelinger i BLS Invest har udelukkende et fast formueafhængigt fee på 1,7%.

Ifølge de nye retningslinjer vil det fremover ikke være muligt at bibeholde den nuværende performance fee model på de udloddende afdelinger.

Det er derfor besluttet, at samtlige BLS Invest afdelinger fremover vil have et fast rådgiverhonorar på 1,7%, hvilke er den eksisterende og kendte model i de akkumulerende afdelinger i dag. Dette betyder i praksis, at de nuværende performance fee modeller for afdelingerne Globale Aktier KL og Danske Aktier KL vil blive afskaffet og erstattet med et fast formueafhængigt fee på 1,7% gældende fra 1. januar 2022.

BLS Invest og rådgiver BLS Capital er ærgerlige over denne ændring, da vi har været glade for den nuværende model, der har sikret størst mulig ensretning mellem rådgiver og investorinteresser.

Sammenlignet med de historiske administrationsomkostninger i afdelingerne, vil dette betyde en reduktion i de fremtidige administrationsomkostninger.

For yderligere information er du naturligvis velkommen til at kontakte rådgiver BLS Capital via e-mail på info@blscapital.dk eller på tlf. (+45) 45 58 40 20.